L’esforç

El sacrifici et fa invencible.

Renovant converses amb diferents persones, m’ha tornat a rondar pel cap un tema educatiu i pedagògic entorn als infants que he considerat molt important per a escriure al blog: l’esforç.

Entenem l’acció d’esforçar-se com un acte que requereix sacrifici i motivació envers un objectiu.

La nostra incidència com agents educatius és fonamental sobretot en les primeres edats on directament tenim un paper molt important en el desenvolupament maduratiu dels infants, i els podem oferir una gran ajuda per al seu futur sobretot en la l’estructuració d’una bona actitud que els ajudi afrontar la vida amb uns valors clars, i sobretot amb motivació per a fer les coses.

No podem deixar de banda, que per la nostra part hem de tenir clara la dificultat del camí, on cada vegada costa més sacrificar-se i dedicar el temps que requereixen les coses, per tant s’ha de considerar un aprenentatge i aquest només té sentit si la meta és clara.

La demanda de la nostra societat, és d’anar avançant el temps més ràpidament i cada cop més perdent aquesta cultura per l’esforç. A més a més, l’esforç, com tot valor, té uns límits i s’emmarca en uns paràmetres. Cal tenir present que no tots els nens tenen les mateixes capacitats, per tant, no a tots se’ls hi pot demanar el mateix esforç.

Un pensament sobre “L’esforç”

  1. Totalment d’acord, s’està perdent la cultura de l’esforç, no estem disposants a invertir massa tepms en aconseguir les coses. Quan realment la satisfacció que tens quan aconsegueixes les coses per l’esforç no té preu.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s